Skip to main content

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een algehele lichaamsmassage waarbij lichaam en geest tot rust komen. De bloedcirculatie wordt meer op gang gebracht, waardoor (gespannen) spieren beter worden doorbloed. Er is een snellere afvoer van afvalstoffen wat helpt bij het ontgiften van het lichaam. Door de ontspanning van het lichaam worden de gevolgen van stress en stijve spieren verminderd.

Tijdens de massage wordt duidelijk waar eventuele spanningen zich in jouw lichaam bevinden. Om tot een volledige ontspanning te komen, combineer ik verschillende massage- en bewegingstechnieken. Zowel de voor- als achterzijde van het lichaam worden gemasseerd. Even helemaal aan niets denken; je overgeven aan de sensatie van mijn handen die je lichaam afwisselend hard en zacht kneden en strelen, waardoor  je als het ware steeds steeds dieper zakt in je lichaam. De liefdevolle aanrakingen zorgen dat het “knuffel” hormoon oxytocine vrijkomt en dit zorgt weer voor de aanmaak van endorfine (gelukshormoon dat stress bestrijdt en het geluksgevoel bevorderd).

De massagevorm richt zich op de balans tussen lichaam en geest; prikkels in jouw lichaam roepen een reactie op, zodat deze zich volledig kunnen ontspannen. Zo vermindert jouw spierspanning, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden energieblokkades opgeheven. De nieuwe Qi (energie) in je lichaam gaat weer stromen en oude Qi kan losgelaten worden en door het lichaam opgeruimd worden. Dit draagt weer bij aan een sterker afweersysteem. Ik gebruik uitsluitend natuurlijke basis-oliën (amandel, druivenpit, jojoba-en castor olie), aangevuld met etherische olie van Young Living.